; charset=UTF-8" /> Γαστρονομία - Κέα | Guru Travel
Wednesday, May 8th, 2024
Αρχική » Ελλάδα » Κυκλάδες » Κέα » Γαστρονομία – Κέα

Γαστρονομία – Κέα

Kea Gastronomy Food Fish

Taken on April 5, 2012, by https://www.flickr.com/photos/elenis_regard/

Εκτός από τα ολόφρεσκα ψάρια αξίζει να δοκιμάσετε σπεσιαλιτέ όπως η «λόζα», παστό χοιρινό, τα «λουκάνικα», ο «πασπαλάς», κομματάκια χοιρινό κρέας μαγειρεμένα με αυγά και ντομάτα, τα «τσίγαρα», χοιρινό με λίπος, η «τηγανιά», χοιρινό με κρασί, η «τσιγαρόπιτα», αλλά και ο κόκορας με πατάτες ή η σαλάτα αντράχλα.

Οι παραπάνω μεζέδες μεζέδες συνοδεύονται άψογα με το ντόπιο κρασί «μαύρο» ή «μαυρούδι», ενώ για ένα εντυπωσιακό φινάλε αναζητήστε «παστέλι», «γλυκό κυδώνι», «μπεζέδες», αλλά και «νερόμελη», είδος κρέμας με νερό, μέλι, αλεύρι και αμύγδαλα ή καρύδι, που σερβίρεται πασπαλισμένη με κανέλα και σουσάμι.

About the author

Ταξίδι, Φωτογραφία, Εμπειρία...